Drôme, Rhône-Alpen, Frankrijk

Ontdek de regio Drôme in Frankrijk

Ontdek de Drôme, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over de regio Drôme en de populairste dorpen die je in de Drôme streek kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning huren in de regio Drôme écht de moeite waard is.

Streekinformatie regio Drôme

De Drôme, een regio in het zuidoosten van Frankrijk tussen de Alpen, de Rhône-vallei en de Provence kan van alle regio’s wat bieden waardoor je in de vakantie aan gevarieerde activiteiten kan deelnemen en vaak mooi weer hebt. De voornaamste activiteiten die hier aangeboden worden, zijn wandelen, fietsen, golf en gastronomisch genieten.

Bezienswaardigheden in de Drôme regio

Aanraders in de Drôme zijn talrijk en verschillende daguitstappen in de regio zijn mogelijk. Zo kan je een bezoek brengen aan Nyons waar ze op artisanale wijze olijfolie maken of een prachtige wandeling maken in het ‘Parc Naturel de Vercors’. Voor wie de culturele toer op wil kan met behulp van één ticket, de drie kastelen van de Drôme bezoeken. Een ander bijzonder en excentriek monument is het ‘Palais Idéal du Facteur Cheval’, gebouwd door een postbode met allerlei gevonden materialen over een periode van 33 jaar. Een leuke daguitstap om met kinderen te doen is een bezoek aan de krokodillenboerderij bij Pierrelate: een unicum in Europa waar je krokodillen en reuzenschildpadden kan bewonderen.

Populaire dorpen om te bezoeken in de regio Drôme

Steden met een rijk verleden zoals Valence vormen een boeiende daguitstap.  Die, een kleiner stadje ten zuidoosten van Valence, heeft zowel een Romeinse als Keltische oorsprong. Het dorpje Nyons staat voornamelijk bekend om zijn olijven, maar heeft daarnaast een mooi stadscentrum met verscheidene bezienswaardigheden. Verder zijn ook een bezoek aan Mirmande en Montélimar aan te raden. Mirmande is een charmant dorpje tussen de kersenbomen met kleine kronkelende straatjes en Montélimar is de stad van de nougat. Je kan er op verschillende plaatsen de traditionele nougat proeven en de ateliers bezoeken.

Vakantiewoningen Drôme te huur

Een vakantiewoning huren in Drôme? Ontdek welke vakantiewoningen Drôme te huur zijn op Vakantiewoningenalpen.be.

Foto: Ylliab Photo, https://flic.kr/p/pgPgtL


Accommodaties in Drôme

Vakantiewoningen Drôme

Geselecteerde vakantie accommodaties