Rhône-Alpen, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Alpen

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Alpen tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

De Alpen zijn onlosmakelijk verbonden met de Mont Blanc, de hoogste berg (4810 meter) van Europa. Zijn adembenemende landschappen trekken talrijke bezoekers. 

Het Meer van Genève ligt op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Hier kan je heerlijk herbronnen in gerenommeerde kuuroorden zoals Thonon-les-Bains of Evian-les-Bains. Waterratten en zonnekloppers kunnen zich dan weer volop uitleven rond en op het meer. Zwemmen, zeilen, surfen, waterskiën, roeien, duiken of kitesurfen zijn nog maar een greep uit de vele mogelijkheden.

Een ander bekend meer is het Lac d'Annecy. Zowel de stad als de omgeving bieden een brede waaier aan toeristische mogelijkheden. Het oude centrum van Annecy typeert zich door oude smalle straatjes met kanalen, vrolijk gekleurde huizen, leuke winkels, oude kerken en een schitterend kasteel dat tegenwoordig dienst doet als museum.

De schitterende natuur en de vele cols maken de Franse Alpen tot een populaire bestemming bij (geoefende) fietsers. Maar smeer je kuiten alvast in. De Alpen kunnen verraderlijk zijn! Naast de bekende Col du Galibrier bieden de Alpen ook nog tal van andere mooie beklimmingen. Denk maar aan de Col du Glandon, Col de la Madeleine, Col d'Ornon en de Télégraphe. 

Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc en is een van de mooiste skigebieden van de Franse Alpen. Het is een levendig stadje met een prachtig uitzicht over bergtoppen en gletsjers. Met hoogtes variërend van 1035 tot 3842 meter is Chamonix zowel geschikt voor de geoefende als beginnende skiër. Trekpleister van dit gebied is de vier uur durende off-piste tocht door de Vallée Blanche. Je kan er ook tal van andere wintersporten beoefenen zoals langlaufen, schaatsen, rodelen of ijsklimmen. 

Grenoble, de grootste stad van het Alpengebied, wordt omringd door indrukwekkende bergketens. De geschiedenis van Grenoble gaat terug tot vóór de Romeinse tijd. Je vindt er nog middeleeuwse overblijfselen zoals de kathedraal en de Bastille. Breng te voet of met de kabelbaan een bezoek aan de Bastille en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Ook de oude binnenstad  met haar pittoreske pleintjes en kleurrijke markten is zeer de moeite waard. 

Briançon ligt op 1300 meter hoogte en is daardoor de hoogst gelegen stad van Frankrijk. De stad is omringd door 18de eeuwse vestingwerken die vroeger de toegangsweg tot Italië moesten bewaken. Bouwmeester van de verdedigingswerken was Vauban. Flaneer ook zeker door de historische binnenstad met haar nauwe straatjes en gezellige winkels.

Foto: Patrick Nouhailler, https://flic.kr/p/cQaVoE


Geselecteerde vakantie accommodaties