Het meer van Genève bezoeken

Het meer van Genève of in het Frans Lac Leman, is gelegen op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk en ingesloten door de Alpen en de Jura. De totale oppervlakte van dit meer bedraagt 584 km². Het is omgeven door een prachtig landschap van besneeuwde alpentoppen en groende weiden of korenvelden.

Door zijn centrale ligging in Europa is het vanuit alle richtingen snel te bereiken. Zo speelt de luchthaven een centrale rol in deze bereikbaarheid. De luchthaven van Genève ligt vlakbij de stad en wordt vlot bereikt via het treinstation Gare de Cornavin.

Vanuit de kant van Zwitserland kan je alom bekende plaatsen bezoeken zoals de Olympische hoofdstad Lausanne en Montreux-Vevex. Deze laatste 2 plaatsen zijn ideaal om te gaan shoppen of te genieten van de vele cultuur bezienswaardigheden in de buurt. Voor wie eerder de gezelligheid wil opzoeken kan terecht in de vele middeleeuwse dorpjes en zijn kastelen.

Langs de kant van Frankrijk heb je de Haute Savoie, met gekende plaatsen zoals Chens-sur-Léman, Messery, Nernier, Yvoire, Excenevex, Sciez, Anthy-sur-Léman, Thonon-les-Bains, Évian-les-Bains, Lugrin, Meillerie en Saint-Gingolph.

Watersportactiveiten op het meer van Genève

Een paradijs voor elke waterrat. Door de enorme oppervlakte van het meer van Genève, kan je er tal van watersportactivteiten doen. Wakeboarden, windsurfen, waterskiën, pedalo, kayakken en nog veel meer. Uiteraard kan je zonnekloppen langsheen het meer met af en toe een verfrissende duik. Zeker aan te raden voor families met kinderen.

Bezienswaardigheden & cultuur aan het meer van Genève

De Jet d’Eau is het meest herkenbare punt van het meer van Genève. Met een snelheid van 200 km/h wordt het water uit de fontein zo’n 140 meter omhoog gespoten. Elke seconde gaat er 500 liter water de lucht in.

Andere bezienswaardigheden zijn de oude Sint-Pieterskathedraal (Calvijns eigen kerk, protestants) de Basiliek Notre-Dame de Genève (katholiek), het kasteel van Chillon en het Monument International de la Réformation.

Wintersport aan het meer van Genève

Een mooie regio in de buurt van het meer van Genève is Vaud. Ook wel Waadland genoemd. Tijdens de winter kan je je wagen aan een langlaufafdeling op mooie gletsjers, of een heerlijke wandeling met sneeuwschoenen overheen de Jura. De skimogelijkheden dichtbij het meer van Genève zijn meer dan voldoende. Zo heb je een totaal van 500 km pistes. Het charmante karakter van de vele bergdorpjes zal zeker niet ontbreken. Ideaal voor een deugddoende en sportieve vakantie.

Het meer van Genève is zo divers, dat het ideaal te combineren valt voor een doortocht vakantie naar het zuiden van Frankrijk, of gewoonweg een zomervakantie van een week of meer.

Vakantiewoningen aan het meer van Genève

Zoek een vakantiewoning aan het meer van Genève en ontdek en verblijf in deze prachtige plaats.

Foto: Alessio Maffeis Bron: https://flic.kr/p/bQTTmM, Foto: Dennis Jarvis Bron: https://flic.kr/p/BsHREp, Foto: Christopher Michel Bron:https://flic.kr/p/kP7wYG


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe